Productes Naturals

Plantes medicinals

La Fitoteràpia es denomina així a la ciència que estudia l'ús de les plantes amb finalitats medicinals, ja sigui per prevenir, per atenuar o per curar un estat patològic. Aquesta medicina alternativa és històrica i els seus preparats han passat de generació en generació a través dels segles. Si bé a través del temps la seva pràctica es va anar fent més complexa, va arribar a industrialitzar-se i avui en dia es pot accedir a aquesta medicina en forma de píndoles, pols, plantes seques i tintures, pocions, cataplasmes, col·liris, extractes, xarops , emulsió, compreses, sucs, olis essencials, pomades i moltes altres més. 

No hem d'oblidar que en les plantes els principis actius es troben sempre biològicament equilibrats per la presència de substàncies complementàries, que es potencien entre si, de manera que en general no s'acumulen en l'organisme, i els seus efectes indesitjables estan limitats. Per això la fitoteràpia és tan beneficiosa. 

Les parts curatives de les plantes són: les arrels, el tronc tendre, les fulles, els fruits, les flors i les baies. Però no de totes les plantes es poden fer servir les seves parts ja que algunes poden ser tòxiques o inactives

L'Erbolario

Productes destacats